Βαλίτσες για εξωτερικό ετοιμάζουν οι Θεσσαλονικείς – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Ταξίδια στο εξωτερικό επιλέγουν όλο και περισσότεροι Θεσσαλονικείς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές μεταξύ άλλων και για οικονομικούς λόγους. Ιταλία, Γαλλία, Βαλτικές χώρες και Δαλματικές ακτές είναι μόνο ορισμένοι από τους δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, που επιλέγονται για επίσκεψη αντί για κάποιο ελληνικό τουριστικό θέρετρο.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί για το φετινό Αύγουστο είναι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στη νότια και Κεντρική Ευρώπη.

Πολλές φορές η επιλογή ενός προορισμού εκτός Ελλάδος για θερινές διακοπές βασίζεται και σε οικονομικά κριτήρια.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει για τους εκδρομείς και το γεγονός ότι προορισμοί όπως το Παρίσι, το Άμστερνταμ ή ο Λονδίνο αυτή την εποχή είναι φθηνότεροι από το χειμώνα.

Πολλούς μήνες νωρίτερα πρακτορεία, αλλά και μεμονωμένοι ταξιδιώτες αγοράζουν εισιτήρια για προορισμούς σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Ένας ακόμη λόγος που κάποιοι προτιμούν την κεντρική Ευρώπη, αντί κάποιο ελληνικό θέρετρο, έχει να κάνει με τον καιρό, καθώς συνήθως οι θερμοκρασίες τον Αύγουστο στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλές.

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος