Τροπολογία για τις άδειες παραμονής μεταναστών- Τι δηλώνουν οι εκπρόσωποι τουρισμού, εστίασης και αγροτικών συνεταιρισμών

Πρόσφατα υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την οποία πολίτες τρίτων χωρών, θα μπορούν, υπό όρους, να εργαστούν στη χώρα μας.

Το θέμα συζητήθηκε στην εκπομπή «Τριτολογίες» της ΕΡΤ3, με καλεσμένους τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, την Κωνσταντίνα Σβύνου, μέλος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων και τον Χρήστο Γιαννακάκιη, αντιπρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών.

«Σε όλες τις πτυχές της οικονομικής ζωής, υπάρχει ανάγκη για εργαζόμενους, μόνο στην εστίαση υπάρχουν 70..000 κενά. Αυτοί που μπορούν να εργαστούν μαζί μας μπορούν να προέρχονται από χώρες όπως η Ουκρανία η Γεωργία, Μολδαβία . Υπάρχουν χώρες που αισθάνομαι ότι είναι πιο κοντά στην κουλτούρα μας. Την άκριτη υποδοχή αλλοδαπών τη ζήσαμε πριν δύο χρόνια και κοντέψαμε να χάσουμε αυτό που έχουμε», όπως ανέφερε ο κ. Μουτζούρης.

Τροπολογία για τις άδειες παραμονής μεταναστών- Τι δηλώνουν οι εκπρόσωποι τουρισμού, εστίασης και αγροτικών συνεταιρισμών


«Σαφέστατα το νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση αν θέλουμε να δούμε τι γίνεται στην αγορά εργασίας και στη χώρα μας. Για την τροπολογία που ψηφίστηκε έχει να κάνει και με το κομμάτι της μαύρης εργασίας , είναι πολλοί άνθρωποι και ειδικά από την Αλβανία, που έχουν έρθει οικογένειες με τα παιδιά τους, που πάνε σε ελληνικά σχολεία και η μαμά δεν μπορεί να δουλέψει, γιατί δεν έχει άδεια εργασίας. Πρέπει να διευκολυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε μεταξύ άλλων η. κΣβύνου.

Ο Χρήστος Γιαννακάκης, αντιπρόεδρος Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ανέφερε:
«Η εν λόγω τροπολογία υποστηρίχθηκε από την Εθνική ένωση αγροτικών συνεταιρισμών και πιέζαμε την κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια. Αυτή η επιτυχία του ελληνικού κοινοβουλίου ανέκοψε τη μείωση του εργατικού δυναμικού, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι καλύπτονται οι ανάγκες μας και οι ξενοδόχοι, και οι επιχειρήσεις βιομηχανίας και ο αγροτικός τομέας έχουν ανάγκη από πολλές χιλιάδες κόσμου και άρα θα πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτές τις χώρες που θα μπορούσαν να μας προμηθεύσουν με εργατικό δυναμικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος