Τριήμερο επιχειρηματικής δράσης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το Kozani Business Start-up Weekend είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που διεξήχθη το τριήμερο ξεκινά από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου μέχρι, σήμερα, Κυριακή το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος οι συμμετέχοντες δούλεψαν εντατικά πάνω στις ιδέες τους, με τη στήριξη εμπειρογνωμόνων που θα τους καθοδήγησαν σε θέματα όπως το μάρκετινγκ, τα οικονομικά και το ανθρώπινο δυναμικό.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους (pitch) μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό, έχοντας μία ευκαιρία για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στην ιδέα τους.

Το τριήμερο workshop πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στη Νέα Πανεπιστημιούπολη, στην περιοχή ΖΕΠ.

«Διοργανώνεται από την ομάδα επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου με συνδιοργανωτές την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της τον κ.Κετικίδη, καθώς επίσης και το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή έχουμε 35 ωφελούμενους εδώ, κατά το ήμισυ είναι φοιτητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου μας, οι υπόλοιποι όμως είναι επιχειρηματίες και δυνητικοί επιχειρηματίες της περιοχής που ιδέες που θέλουν να αναπτύξουν. Από την Παρασκευή έχουμε δουλέψει εντατικά με τη στήριξη εμπειρογνωμόνων. Οι περισσότερες ιδέες είναι ενδιαφέρουσες και καινοτόμες, όπως εφαρμογή που μπορεί να λύσει προβλήματα ασθενών με εμβοές, κ.α.», όπως είπε μεταξύ άλλων, στην εκπομπή Περίμετρο, της ΕΡΤ3, η Ελπίδα Σαμαρά,, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος