Τουρίστες από Ελλάδα και Βαλκάνια γεμίζουν τη Θεσσαλονίκη

Τουριστική απόβαση στη Θεσσαλονίκη ενόψει τριημέρου με επισκέπτες εντός και εκτός Ελλάδας. Επισκέφθηκαν ιστορικά τοπόσημα της πόλης και απόλαυσαν την εκπληκτική γαστρονομία, αλλά και τη νυχτερινή ζωή. Οι τουρίστες απολαμβάνουν τις βόλτες τους στην παραλία, επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους και δοκιμάζουν τοπικές σπεσιαλιτέ.

Η θεαματική άνοδος της κρουαζιέρας με τη Θεσσαλονίκη μάλιστα να είναι λιμάνι εκκίνησης ή/και τερματισμού αλλά και οι εκδρομές που έχουν συμπεριλάβει στις διαδρομές τους την πόλη, έχουν αυξήσει σημαντικά την τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με έρευνα την Ένωσης Ξενοδόχων η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να έχει έντονο το στίγμα της πόλης της γαστρονομίας και της διασκέδασης-νυχτερινής ζωής που είναι από τα πολύ δυνατά «ατού» του προορισμού σχεδόν για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Παρά τις μεγάλες πληρότητες η Θεσσαλονίκη παρέμεινε και πέρυσι στην τελευταία θέση όσον αφορά τόσο στη μέση τιμή δωματίου, όσο και στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ανάλογου μεγέθους.

Δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που ενώ επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό, επισημαίνουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που σχετίζονται με την καθαριότητα, την προσβασιμότητα και τις δημόσιες τουαλέτες.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος