Τοπικά αναισθητικά σταματούν τις μεταστάσεις του καρκίνου

Εξαιρετικά ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα μελετών, σύμφωνα με τις οποίες τοπικά αναισθητικά φάρμακα μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες για μεταστάσεις του καρκίνου. Οι σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορούν να μειώσουν δυνητικά τις μεταστάσεις σε καρκίνους του μαστού, του προστάτη αλλά και του παγκρέατος.
“Φάρμακα που είναι ευρέως διαδεδομένα και χρησιμοποιούνται για τοπική αναισθησία, αποδεικνύεται ότι εάν χορηγηθούν ενδοφλεβίως, αποκτούν αντιφλεγμονώδεις και πιθανόν αντιμεταστατικές ιδιότητες.

Ένα ιδιαίτερο εργαλείο για τους αναισθησιολόγους αποδεικνύεται ο υπέρηχος καθώς με τη χρήση του γίνεται με περισσότερη ακρίβεια η περιοχική αναισθησία. Στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου οι ειδικευόμενοι έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν.

Χειρουργικές επεμβάσεις μετά μουσικής πραγματοποιούνται και στην Ελλάδα. Από κλασική και ροκ μουσική έως ελληνικά λαϊκά, οι νότες συντροφεύουν το 90% των γιατρών κατά τη διάρκεια της επέμβασης συμβάλλοντας στην καλύτερη αυτοσυγκέντρωση, τη μείωση του άγχους και τη βελτίωση της απόδοσής τους.
Όλες οι νεότερες εξελίξεις στον τομέα της αναισθησιολογίας ανακοινώθηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής εταιρείας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 1700 συνέδρων από όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ Φ. Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος