«Το χρονικό ενός δυσλεκτικού»: Για δύο παραστάσεις στο θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη

Η πολυβραβευμένη νουβέλα του Γιάννη Πάσχου μεταφέρεται στην θεατρική σκηνή σε έναν καθηλωτικό μονόλογο, «το χρονικό ενός δυσλεκτικού», σε σκηνοθεσία Ντίνου Ψυχογιού και ερμηνεία Δημήτρη Μαμιού. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σήμερα (16/05) και αύριο 17 Μαΐου στο θέατρο Αυλαία.

Το έργο αποτελεί καταγραφή της δύναμης ενός ανθρώπου που με πίστη στον εαυτό του οδηγεί την ίδια του τη ζωή εκεί όπου ο ίδιος θέλει. Μέσα από την αφήγηση του ήρωα, μας παρουσιάζεται μια δύσκολη ιστορία ενηλικίωσης με χιούμορ και τρυφερότητα, ρίχνοντας φως σε ένα λεπτό αλλά διαχρονικά σημαντικό ζήτημα. Ο συγγραφέας δεν ασχολείται με την δυσλεξία ως επιστήμονας, αλλά ως άνθρωπος που αγωνίστηκε μια ολόκληρη ζωή για να μπορέσει να “υπάρχει” σε έναν κόσμο αφιλόξενο για νευροδιαφορετικούς.

«Ας γίνει το παιδί ό,τι θέλει, δεν είναι ανάγκη να μάθει γράμματα»…Ο ήρωας της παράστασης μεγαλώνει σε ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου. Ονειρεύεται και ανακαλύπτει τον κόσμο σχεδόν όπως κάθε παιδί, μα ένα “λάθος” που κουβαλάει τον στιγματίζει, τον απομονώνει και την ίδια στιγμή τον πεισμώνει. Με όχημα την μοναδική του ματιά για τα πράγματα, το χιούμορ αλλά και την αγάπη των ανθρώπων του, αντιμετωπίζει καταστάσεις που μοιάζουν να συνθέτουν το ψηφιδωτό ενός παράξενου, μαγικού κόσμου.

Ο Δημήτρης Μαμιός και ο σκηνοθέτης Αντίνοος Ψυχογιός βρέθηκαν στο στούντιο της εκπομπής «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 και μίλησαν για την παράσταση.

«Δεν είναι μια επιστημονική έρευνα πως να φερόμαστε στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, είναι η προσωπική του καταγραφή και είναι γεμάτη αισιοδοξία, μικρούς ελιγμούς και περιπέτειες, οπότε έχει πολλή συγκίνηση», όπως ανέφερε ο κ. Ψυχογιός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος