Το θεματικό πάρκο «οι χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο»

Την δική της χριστουγεννιάτικη εκδοχή προσφέρει η Κομοτηνή, αναβιώνοντας την ιστορία του Πινόκιο, σε ένα θεματικό πάρκο, που έχει στηθεί στο κέντρο της πόλεως.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασιλική Μαχαίρα, μας οδηγεί στην παραμυθοχώρα του  Ιταλού συγγραφέα, Κάρλο Κολόντι.

Το μικρό χωριό στην Τοσκάνη, όπου ο ξυλουργός Τζεπέτο σκάλισε πάνω σε ένα ξύλο  μια μαριονέτα, τον Πινόκιο για να παίζει κουκλοθέατρο και να βγάζει τα προς το ζείν ζωντανεύει στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή.

Είναι το δικό μας παραμύθι που έγινε πόλος έλξεως για μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο από την Κομοτηνή, αλλά και από τους όμορους νομούς σημειώνει ο Γιάννης Γκαράνης, δήμαρχος Κομοτηνής. Παράλληλα, λειτουργούν υπαίθριοι πωλητές, προσφέροντας παραδοσιακά προϊόντα, ζαχαρωτά, βάφλες, ροφήματα, σιροπιαστά, κρασί, κάστανα, ποπ κορν, λουκουμάδες,  χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χειροποίητα κοσμήματα, είδη δώρων και πολλές εκπλήξεις. Κάτι που θυμίζει τις χριστουγεννιάτικες αγορές της κεντρικής και βορείου Ευρώπης, όπου οι γεύσεις συνδυάζονται με τις παιδικές μνήμες και τα χρώματα της εποχής.

Σκοπός μας είναι να μην στήσουμε μόνο το συγκεκριμένο παραμύθι, αλλά κάθε χρονιά, να παρουσιάζουμε διαφορετικές ιστορίες, όλες βγαλμένες από τον κόσμο του παραμυθιού, εξηγεί ο κ. Γκαράνης.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, με ελεύθερη είσοδο, να περιηγηθούν τον χώρο σε 24ωρη βάση έως τις 2 Ιανουαρίου και να ζήσουν τις Περιπέτειες του Πινόκιο.

Οι μεγάλοι παραμυθάδες του 18ου και του 19ου αιώνα, όπως ο Σαρλ Περώ και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έπλασαν ιστορίες, που παραμένουν επίκαιρες και μέχρι σήμερα συγκινούν μικρούς και μεγάλους. Όλοι βρίσκουν ένα κομμάτι του εαυτού τους στην «Κοκκινοσκουφίτσα», την «Σταχτοπούτα», στον «Παπουτσωμένο Γάτο», την «Ωραία Κοιμωμένη», τον «Κυανοπώγωνα», τον «Κοντορεβιθούλη», ή ονειρεύονται με την «Μικρή γοργόνα», «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα», τους «Αγριόκυκνους», την «Βασίλισσα του χιονιού», την «Βασιλοπούλα και το ρεβίθι», τα «Κόκκινα παπούτσια», «Το μολυβένιο στρατιωτάκι», κ.ά..

Οι επιλογές πολλές για τους παραμυθοφάγους, αλλά περιορισμένες για μια πραγματική επαφή με τους ήρωες του παραμυθιού, στην Κομοτηνή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος