Το σπήλαιο της Αντιπάρου με τον παλαιότερο σταλακτίτη της Ευρώπης

Η Αντίπαρος είναι ένα μοναδικό κυκλαδίτικο νησί, με φυσικές ομορφιές και παραλίες, αλλά σημαντικότατο αξιοθέατο είναι και το σπήλαιο.

Το σπήλαιο της Αντιπάρου είναι το μόνο κατακόρυφο σπήλαιο σε όλη την Ευρώπη και αποτελεί ένα φυσικό μουσείο με εκλεκτούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ενώ εκεί θα βρει κανείς και τον παλαιότερο σταλακτίτη της Ευρώπης.

Η κα. Μάγδα Κριτσαντώνη, δημοτική σύμβουλος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτό το φυσικό αξιοθέατο που εντυπωσιάζει.
«Είμαστε σε ένα ψηλό σημείο του νησιού, βρίσκεται το σπήλαιο 171 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκείνο που το κάνει ιδιαίτερο σε όλο τον κόσμο, είναι ότι είναι το αρχαιότερο και ομορφότερο. Το βάθος του είναι σχεδόν στα 100μ., αποτελεί ένα σημαντικό φυσικό μνημείο στις Κυκλάδες και ειδικά στην Αντίπαρο. Το σπήλαιο ανακαλύφτηκε από την αρχαιότητα, υπάρχουν ευρήματα στο σπήλαιο από τη λίθινη εποχή. Στη συνέχεια έγινε γνωστό και στους περιηγητές που ταξίδευαν στις Κυκλάδες, από την εποχή των κουρσάρων, μετά από τη μεσαιωνική εποχή, έχουν βρεθεί ευρήματα», όπως είπε μεταξύ άλλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος