Το “Παρατηρητήριο τουρισμού” καταγράφει τα δεδομένα του κλάδου

Εν μέσω πανδημίας πέρυσι ξεκίνησε μια προσπάθεια με το “Παρατηρητήριο τουρισμού” για την καταγραφή των δεδομένων στην “βαριά βιομηχανία” της χώρας. Κρατήσεις στα ξενοδοχεία, βραχυχρόνιες μισθώσεις και το booking μέσω διαδικτύου προσφέρουν στοιχεία που είναι ενδεικτικά για την πορεία του τουριστικού προϊόντος σε κάθε περιοχή της χώρας. Στόχος της προσπάθειας είναι να προσδιοριστεί το είδος του μελλοντικού επισκέπτη – τουρίστα, ενώ βοηθά στον μελλοντικό σχεδιασμό του κλάδου.

O Κύρος Ασφής, ιδρυτής του Παρατηρητηρίου εξηγεί ότι μέσα από τη συλλογή και ανάλυση πραγματικών δεδομένων κρατήσεων μπορεί σε 15νθήμερη βάση να  παρακολουθεί τις κρατήσεις των ξενοδοχείων και των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε Πανελλαδική Βάση, καθώς και σε επίπεδο Περιφέρειας.

Το σημερινό περιβάλλον είναι πολύ ρευστό και οι αλλαγές που εξαγγέλλονται καθημερινά σε σχέση με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις πτήσεων, δεν επιτρέπουν μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς αυτήν την περίοδο. Οι Κυκλάδες δείχνουν μια αυξημένη προτίμηση σε κρατήσεις, αλλά το πως θα εξελιχθεί είναι αβέβαιο αναφέρει ο κ. Ασφής.

Σημειώνεται ότι το  Παρατηρητήριο Τουρισμού έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με δύο εταιρείες του ξενοδοχειακού booking και των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ με οδηγία που εξέδωσε το State Department συνιστούν τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε 131 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος