Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο στις Β. Σποράδες

Ακόμη ένα πλωτό ασθενοφόρο απέκτησαν οι κάτοικοι της νησιωτικής χώρας. Τέλη Μαΐου υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης και σήμερα παραδόθηκε το πρώτο πλωτό  ασθενοφόρο στις Β. Σποράδες, από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η μετακίνηση των κατοίκων των νησιών σε  περίπτωση ανάγκης εξαρτιόταν έως τώρα από την ετοιμότητα σκαφών του λιμενικού και από ιδιώτες, αναφέρει ο Σταμάτης Περίσσης Δήμαρχος Σκοπέλου. Επρόκειτο για πάγια ανάγκη των νησιών, που αναβαθμίζει το δημόσιο Σύστημα Υγείας και εξασφαλίζει σε κατοίκους και επισκέπτες την γρήγορη πρόσβαση σε παροχές υγείας, τονίζει ο Θεόδωρος Τζούμας Δήμαρχος Σκιάθου. Σημαντική ημέρα για τις Σποράδες, που εξασφαλίζει την γρήγορη μετακίνηση με ένα σύγχρονο και ασφαλές σκάφος προς τον Βόλο, τονίζει με την σειρά του ο Πέτρος Βαφίνης Δήμαρχος Αλοννήσου.

Η μετακίνηση επιτυγχάνεται σε μια ώρα και ένα τέταρτο από την Σκιάθο και σε περίπου δυο ώρες από την Αλόννησο.

Το ασθενοφόρο, που είναι μια κινητή μονάδα, με γιατρό και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, διαθέτει ειδικό χώρο για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών και χώρο για τους συνοδούς των ασθενών.

Ειδικά τον χειμώνα, οπότε η σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα δεν είναι τόσο συχνή όσο το καλοκαίρι το πλωτό ασθενοφόρο δίνει λύση στις ανησυχίες των κατοίκων σε δύσκολες ώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος