«Το πάντα είναι τώρα»: Υπαίθρια έκθεση τέχνης δίπλα στις πυραμίδες της Γκίζας (video)

Εγκαταστάσεις καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο εκτίθενται στη νεκρόπολη των πυραμίδων της Γκίζας κατά τη διάρκεια της δεύτερης έκδοσης της έκθεσης Art D’Égypte «Forever is Now» και θα διαρκέσει από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου.

Η διεθνής έκθεση τέχνης γιορτάζει τη δύναμη της τέχνης στο επιβλητικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς με θέμα «τη διαχρονικότητα και τα μυστήρια ενός αρχαίου πολιτισμού». Η βιωσιμότητα βρίσκει επίσης τη θέση της στο Forever is Now II με έργα τέχνης που δημιουργούνται με φυσικά και βιομηχανικά υλικά με το μήνυμα ότι το μέλλον δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς μια ματιά στο παρελθόν.

Παρακάτω διαβάζουμε την ανακοίνωση της ομάδας:

«Η δεύτερη έκδοση του Forever is Now αντικατοπτρίζει τον χρόνο και τη διαχρονικότητα, τη γη και την ιστορία, την οικολογία και την ανθρωπότητα, τοποθετώντας σύγχρονα έργα τέχνης στην υπέροχη τοποθεσία των πυραμίδων. Μέσα από μια καθηλωτική εμπειρία δημόσιας τέχνης, η έκθεση οραματίζεται ένα μέλλον που αγκυροβολεί σε μια βαθιά γνώση του παρελθόντος, υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει αντίληψη για το μέλλον χωρίς ιστορία και ότι δεν υπάρχει χρόνος χωρίς το παρόν.

Το Forever is Now II δεν είναι απλώς μια αναβίωση αυτής της ιστορίας, γιατί το παρελθόν δεν μπορεί ποτέ να είναι πλήρες στο παρόν. Αντιθέτως, συνεισφέρει στη σύγχρονη καλλιτεχνική κληρονομιά σε έναν τόπο παγκόσμιας σημασίας, έναν τόπο όπου η φύση ήταν θεϊκή δύναμη, όπου υπήρχαν θεοί του ήλιου και της βλάστησης και τα ζώα ήταν ιερές εκδηλώσεις. Οι πυραμίδες, χτισμένες σε ευθυγράμμιση με τον ήλιο που ανατέλλει και δύει, δείχνουν έναν κύκλο θανάτου και αναγέννησης και τα μονοπάτια από τον έναν κόσμο στον άλλο εκφράζουν συνδέσεις μεταξύ του επίγειου και του ουράνιου.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος