Το πανεπιστήμιο Αιγαίου στην υπηρεσία της Ένωσης  Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του πανεπιστημίου Αιγαίου και της ένωσης μαστιχοπαραγωγών Χίου, συνήφθη με σκοπό να προχωρήσει έτι περαιτέρω η οικονομική ανάπτυξη του νησιού, που βασίζεται κυρίως στην μαστίχα. Η συνεργασία κρατά αρκετά χρόνια και ειδικά με το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αναφέρει ο Μανώλης Χριστοφάκης, καθηγητής Διοίκησης επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η Ένωση μαστιχοπαραγωγών είναι ο βασικός παραγωγικός πυλώνας του νησιού και ο στόχος του Πανεπιστημίου είναι να δοθεί στους φοιτητές και τους μεταπτυχιακούς η δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής. Με το Μνημόνιο Συνεργασίας προωθείται η στενότερη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική ανάπτυξη και τον βασικό προωθητικό κλάδο οικονομικής δραστηριότητας της παραγωγικής δομής της Χίου, τη Μαστίχα

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπεται η ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η υποδοχή από την Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών των ασκούμενων φοιτητών/φοιτητριών, και η δυνατότητα να εκπονούν διπλωματικές ή διδακτορικές διατριβές, σε ανάλογα θέματα, καθώς και η ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι παραγωγοί διψούν για επιστημονική γνώση και νέες ιδέες, που προσφέρονται από το πανεπιστήμιο επισημαίνει ο Γιώργος Τούμπος, πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Θέλουμε την νέα γενιά να καταθέσουν τις προτάσεις και τις νέες ιδέες, την εξωστρέφεια και την αριστεία.

Στην Χίο υπάρχει μια αναπτυξιακή έκρηξη στον χώρο της μαστίχας. Είναι ενδεικτικό ότι η παραγωγή έφτασε τους 216 τόνους από 150 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Όλα αυτά χάρη στην συντονισμένη δράση της Ένωσης, η οποία από το 1930 λειτουργεί ως Αναγκαστικός Συνεταιρισμός και αποτελεί τον φορέα αποκλειστικής διαχείρισης της μαστίχας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αριθμεί 4.543 φυσικά μέλη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος οργανισμούς και θεωρείται συνεταιρισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος