Το παιδικό βιβλίο στην εποχή του διαδικτύου και το «στοίχημα» για τους μικρούς αναγνώστες

Στις 2 Απριλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Με την επικράτηση της τεχνολογίας και του διαδικτύου, το παιδικό βιβλίο έχει αποκτήσει «ανταγωνιστή» και το στοίχημα είναι να κερδίσει το βιβλίο τους μικρούς αναγνώστες.

Η Δώρα Χατζηαρχοντίδη, διευθύντρια παιδικού βιβλιοπωλείου στη Θεσσαλονίκη μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το παιδικό βιβλίο και πως έχει εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων.

«Το βιβλίο είναι ένας οργανισμός που όλα αυτά τα χρόνια εξελίσσεται και προσαρμόζεται, με βάση τις ανάγκες των παιδιών, αναγνωστών μικρών και μεγάλων, οπότε βλέπουμε και τους ήρωες μέσα από τα παιδικά βιβλία να εξελίσσονται. Βλέπουμε ήρωες κλασικούς και αγαπημένους, όπως Μικρό Νικόλα, Μικρό Πρίγκηπα να έρχονται στο σήμερα και τις ανάγκες των σημερινών παιδιών, ήρωες για περιπέτεια, αναζήτηση. Κορίτσια δυναμικά να αλλάζουν ρόλους, να σώζουν τον κόσμο και να λύνουν μυστήρια. Είναι συνδυασμός, ένα ωραίο κείμενο, με μια ωραία ιστορία, μια μαγική εικονογράφηση, καθώς βλέπουμε στα περισσότερα βιβλία ότι η εικονογράφηση είναι σαν έργο τέχνης, είναι μια παράλληλη αφήγηση το παραμύθι, ένας άλλος τρόπος να το διαβάσουμε και αυτό είναι το στοίχημα να χτίσουμε αναγνώστες από μικρή ηλικία, για να συνεχίσουν να διαβάζουν μεγαλώνοντας».

Για το μέλλον του παιδικού βιβλίου και αν υπάρχει «μάχη» με το διαδίκτυο:

«Δεν υπάρχει μάχη ανάμεσα στο διαδίκτυο και στο βιβλίο. Η τεχνολογία στη ζωή μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι, το σημαντικό όμως είναι να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο και δεν το φοβάμαι, το βλέπω στην καθημερινότητα μας».

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος