Το παιδικό βιβλίο στην εποχή της οθόνης

Σε συνεργασία με εγχώριους εκδοτικούς οίκους, η Αγορά Μοδιάνο διοργάνωσε το 1ο Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου από την Παρασκευή 29 Μαρτίου μέχρι και την περασμένη Κυριακή. Διαδραστικές παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές αφηγήσεις παραμυθιών, γνωριμία με τους συγγραφείς, συνέθεσαν το ψηφιδωτό του 1ου Φεστιβάλ.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το παιδικό βιβλίο και μαγεύτηκαν από αυτό, σε μία πρώτης τάξης ευκαιρία να παραμερίσουν τις οθόνες. Μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν σε έναν συναρπαστικό κόσμο φαντασίας και εξερεύνησης. Για το φεστιβάλ, αλλά και τη «μαγεία» των παιδικών βιβλίων η εκδότρια παιδικού βιβλίου, Σοφία Σουπαρη, μίλησε στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3.

«Μαζί με τη Δήμητρα Χριστοφορίδου, από τις εκδόσεις Πουά, αισθανόμασταν ότι δε γίνεται κάτι ζωντανό με το παιδικό βιβλίο, και ότι υπάρχει μια σχετική απαξίωση και στα μέσα για το παιδικό βιβλίο. Το παιδικό βιβλίο είναι ουσιαστικά η πύλη της φιλαναγνωσίας. Με τον τρόπο που είναι δομημένο το εκπαιδευτικό σύστημα, τα παιδιά σχεδόν έχουν μια απέχθεια, μετά το δημοτικό κυρίως. Η ανάγνωση ενός έντυπου βιβλίου δεν είναι το ίδιο με ένα βιβλίο με ηχητική έκδοση. Είναι λίγο παράδοξο να περιμένεις από ένα έφηβο παιδί, το οποίο είναι 8-9 ώρες την ημέρα μπροστά σε βιβλία, και μετά να πιάσει ένα βιβλίο να διαβάσει. Τελευταία στην Ελλάδα έχει φύγει από τις κλασικές θεματικές, και μιλά για την επικαιρότητα, είναι συντονισμένη η παιδική λογοτεχνία με την επικαιρότητα. Για το φεστιβάλ κι εγώ και η Δήμητρα είμαστε πολύ χαρούμενες, η αγορά Μοδιάνο αγκάλιασε το φεστιβάλ. Ελπίζουμε να γίνει θεσμός», όπως είπε.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος