Το παιδικό παιχνίδι συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη

Το παιδικό παιχνίδι που συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και στην ψυχική του ισορροπία εξετάζεται διεξοδικά αυτές τις μέρες στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ. Ερευνητές παιδαγωγοί προσεγγίζουν το θέμα στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΟΜΕΠ, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Εκπαίδευσης που δραστηριοποιείται σε εβδομήντα χώρες.

Από το βρεφικό στάδιο, στην παιδική και προσχολική ηλικία και έως τα χρόνια της εφηβείας, το παιχνίδι είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία των παιδιών. Για την κινητική, συναισθηματική και γνωστική  τους ανάπτυξη, την κοινωνικοποίηση, τις δεξιότητες και τη φαντασία τους, την ψυχική  ισορροπία, την αντίληψη για τον εαυτό, τους άλλους και τους κοινωνικούς κανόνες. Πως και πόσο παίζουν τα παιδιά του σήμερα και πόσο ευέλικτο έγινε το παιχνίδι τους στα χρόνια της πανδημίας?

Από το παιχνίδι με τις παρέες στις γειτονιές και τις αλάνες που ακόμα υπάρχει στην περιφέρεια και τις αναμνήσεις των μεγαλύτερων έως το μοναχικό παιχνίδι στο αστικό περιβάλλον τα παιδιά βρίσκουν το δικό τους τρόπο να παίζουν ανάλογα με τις συνθήκες ζωής τους.

Τα «παιδία παίζει» λοιπόν σε όλες τις εποχές και τις κοινωνικές συνθήκες,με νέους τρόπους, με τη χρήση των σύγχρονων μέσων, μοναχικά ή ομαδικά. Γιατί έτσι μόνο μεγαλώνουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος