Το παγκόσμιο συνέδριο μονοπατιών στην Σκιάθο

Πάνω από 100 χλμ. μονοπατιών έχουν καταγραφεί στην Σκιάθο, αποτελώντας μια πρόσκληση και πρόκληση για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν τις κρυφές ομορφιές του νησιού και τις απάτητες γωνιές του.

Η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου, μιλά για το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών στην Ελλάδα, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σκιάθου και το Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών (WTN), από τις 26 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Θεόδωρος Τζούμας, δήμαρχος Σκιάθου αναφέρει πως οι συμμετοχές έχουν φτάσει ήδη τις 160 από 48 χώρες και αποτελεί την μεγαλύτερη διεθνή συγκέντρωση επαγγελματιών και οπαδών των μονοπατιών στον κόσμο.

Η  επένδυση στα μονοπάτια του νησιού και η επισήμανση της αξίας τους είναι πολύ σημαντική όσον αφορά τη σύνδεση των τουριστών και των ντόπιων με τον πολιτισμό, την άθληση και το περιβάλλον”, δήλωσε ο κ. Τζούμας. Ήδη έχει γίνει η σήμανση και η υποδομή των μονοπατιών, ενώ έχει δημιουργηθεί η πρώτη προσβάσιμη πεζοπορική διαδρομή για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων στην Ελλάδα.

Το νησί του Παπαδιαμάντη αν και μικρό σε έκταση έχει χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει κάθε επισκέπτης μέσα από ρεματιές, ρυάκια, καταρράκτες απόκρημνες κορφές και στενά περάσματα, άλλα και από μοναστήρια, βυζαντινά μνημεία και ξωκλήσια καταλήγοντας σε μοναδικά ακρογιάλια. Η παγκόσμια κοινότητα έχει να μάθει πολλά, ακολουθώντας τα κείμενα που ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο με νέα μέσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος