Το όνειρο για μια υποτροφία στο Yale επετεύχθη

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος από την Θεσσαλονίκη προετοιμαζόταν επί χρόνια για να κερδίσει μια θέση μεταξύ των αρίστων. Εκείνων, που ξεχωρίζουν και η προσπάθεια των οποίων αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται. Τελικά τα κατάφερε και  έλαβε μια σχεδόν πλήρη υποτροφία  στο Yale, όπου θα σπουδάσει μηχανολόγος- μηχανικός.

Ο Κωνσταντίνος, αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools», αξιολογήθηκε βάση του βιογραφικού του, των σχολικών του επιδόσεων και επελέγη ανάμεσα σε χιλιάδες που προσδοκούν να φοιτήσουν στο κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα των ΗΠΑ. Χωρίς να στερήσει τον εαυτό του από άλλες δραστηριότητες και κοινωνικές επαφές, πέτυχε λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων του. Η Formula, όπως αναφέρει είναι ένα παιδικό όνειρο και προσδοκά να το υλοποιήσει, δηλαδή να ενταχθεί στον χώρο των μεγάλων ταχυτήτων και μηχανολογικών δοκιμασιών. Βεβαίως είναι άγνωστο που θα τον οδηγήσει ο δρόμος που ανοίγεται εμπρός του.

Το μακρινό του ταξίδι στην γνώση και την διεθνή καταξίωση θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, αλλά όπως λέει ο ίδιος, στόχος του είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα, αν και αναγνωρίζει ότι η Αμερική προσφέρει τις καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκαταστάσεως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος