Το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Ν. Ανδρουλάκης

“Πρέπει να τελειώσει αυτή η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, να καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν την ενδιαφέρει να στηρίξει τη δημόσια υγεία.
Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη και αμέσως μετά δήλωσε πως η εικόνα που αντίκρισε “είναι αποκαλυπτική της κατάστασης της απελπισίας που υπάρχει στους ασθενείς, όταν 3.500 περιμένουν το χειρουργείο τους και υπάρχουν μόνο επτά αναισθησιολόγοι για 28 θέσεις”.

“Είναι απελπιστική η κατάσταση γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η Ευρώπη έδωσε 20 δισεκατομμύρια επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν έχει διάθεση, λόγω των ιδεοληψιών της, να στηρίξει το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το 2% με 4% του Ταμείου δίνει στην υγεία, όταν χώρες με ανάλογα προβλήματα δίνουν 8%, 10% και 11%”, πρόσθεσε.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε πως “σε αυτή τη νέα εποχή έχει προτεραιότητα να αναγεννήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που αυτό ίδρυσε τη δεκαετία του ’80, μέσω της έμπνευσης και της εργασίας του Παρασκευά Αυγερινού και του μεγάλου Γιώργου Γεννηματά” και συνέχισε: “Εμείς θεωρούμε το κοινωνικό κράτος μία προτεραιότητα σε μία δυτική ευρωπαϊκή κοινωνία, όπου έχουμε χρέος να μειώσουμε τις ανισότητες, να έχουμε ισχυρή δημόσια παιδεία, ισχυρή δημόσια υγεία, προοπτική και φροντίδα για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Γι’ αυτό προτεραιότητά μας είναι να αυξήσουμε τις δαπάνες από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη και την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Να υπάρχει περισσότερο μόνιμο προσωπικό, να αυξηθούν οι μισθοί των υγειονομικών στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, βέβαια, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επίσης χρήσιμο είναι η ενίσχυση ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί να καταθέσουν όλα τα κόμματα τα προγράμματά τους στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προκειμένου να κοστολογηθούν.

ΕΡΤ3, ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος