Το μποτιλιάρισμα λόγω flyover απειλεί να «πνίξει» με σκουπίδια την Καλαμαριά

Το μποτιλιάρισμα που επικρατεί σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην περιφερειακή οδό έχει διπλασιάσει τον χρόνο που χρειάζονται τα απορριμματοφόρα για να πάνε και να επιστρέψουν στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία ή στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

«Εκεί που χρειαζόμασταν 45 έως 60 λεπτά, αυτή την στιγμή χρειάζεται συνήθως δύο ώρες για να πάει και να γυρίσει πίσω με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε πολλές φορές το δεύτερο δρομολόγιο», όπως ανέφερε η Μαίρη Τσιραμπίδου, αντιδήμαρχος Καλαμαριάς.

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων κλείνει στις 16.00 μετά το μεσημέρι με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται το δεύτερο δρομολόγιο της αποκομιδής. Οι ξεχειλισμένοι κάδοι σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς μαρτυρούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Σχολιάζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Flyover, ο. πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης ανέφερε πως ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι δήμοι Θέρμης και Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόσθεσε ότι θα λυθεί με αλληλεγγύη και συνεννόηση, επισημαίνοντας πάντως ότι η διεύρυνση του ωραρίου του σταθμού στην Ευκαρπία δεν είναι απλό ζήτημα.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος