Το μουσείο φυσικής ιστορίας στην λίμνη του Άγρα

Πρόσκληση για μια επίσκεψη στην έκθεση πτηνών και θηλαστικών απευθύνει το μουσείο φυσικής ιστορίας στη λίμνη του Άγρα, όπου είναι συγκεντρωμένο ένα ολόκληρο οικοσύστημα.

Οι επισκέπτες στο μοναδικό μουσείο μπορούν να παρατηρήσουν 300 είδη πουλιών και θηλαστικών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των υγροτόπων, αναφέρει η Ειρήνη Σκούλη, δασοπόνος- υπεύθυνη του κέντρου φυσικής ιστορίας  .

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν την εξωτερική μορφή πολύ συνηθισμένων ζώων και σε αυτόν τον χώρο παιδιά και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν.

Ενδεικτικό των σπάνιων εκθεμάτων είναι ο γυπαετός, ένα είδος που αριθμεί κάτω από 20 άτομα στην περιοχή και βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Επίσης, ένας λύγκας που βρίσκεται υπό εξαφάνιση, και θεωρείται από τα σημαντικότερα είδη πανίδας στον ελλαδικό χώρο.

Έχουμε επενδύσει στον ποιοτικό τουρισμό, τονίζει η κ. Σκούλη, και επιζητούμε την επίσκεψη των σχολείων, ως εκπαιδευτικό προορισμό, καθώς τα παιδιά είναι εκείνα που θα αναλάβουν την προστασία του περιβάλλοντος μελλοντικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος