Το καλοκαιρινό πρόσωπο της Σάμου σε βίντεο

Ενώπιον των ειδικών συνθηκών λόγω της πανδημίας και του σκληρού ανταγωνισμού που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των χωρών, για να προσελκύσουν τους διστακτικούς τουρίστες, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός βίντεο, που προβάλει την μοναδικότητα του νησιού. Μια ταινία διαρκείας 18 λεπτών με τίτλο “Explore Within”, για την παρουσίαση της Σάμου σε φυσικές και διαδικτυακές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο όπως επισημαίνει η Δέσποινα Κάιλα, αντιδήμαρχος τουρισμού – πολιτισμού. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί μικρότερης διαρκείας βίντεο, που προβάλουν το νησί στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Youtube και το Instagram. «Στην Σάμο θα ανακαλύψουμε ξανά το καλοκαίρι. Καλούμε τον κόσμο να δει το εναλλακτικό μας πρόσωπο», τονίζει η κ. Κάιλα, η οποία προσδοκά και σε αεροπορική σύνδεση με την Βόρειο Ελλάδα.

Οι προοπτικές διαγράφονται δυσοίωνες, αλλά η ελπίδα παραμένει για την επιστροφή της τουριστικής βιομηχανίας στην προ-covid εποχή. Οι ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν τον κόκκινο συναγερμό και η επιβολή διαβατηρίου εμβολιασμού στους ταξιδιώτες, δεν επιλύνει το πρόβλημα. Οι εμβολιασθέντες θα προσβάλλονται και θα μεταδίδουν την νόσο, ακόμη και με χαμηλότερο ιικό φορτίο. Η ανακοίνωση της Ολλανδίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, να χαρακτηρίσει με πορτοκαλί κωδικό τα ελληνικά νησιά, αν δεν ενέχει πολιτική σκοπιμότητα, ήγειρε ανησυχία στον τουριστικό κόσμο. Εν τούτοις, η Γερμανία έστω και διστακτικά ετοιμάζεται για τις πρώτες πτήσεις προς την Σάμο στις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το 2020 ο κλάδος παροχής καταλυμάτων σημείωσε μείωση του κύκλου εργασιών 67,0%  σε σχέση με το 2019. Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου (83,5%) και η μικρότερη μείωση (14,3%) στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Επίσης, ο κλάδος υπηρεσιών εστίασης σημείωσε μείωση του κύκλου εργασιών 37,7% σε σχέση με το 2019. Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου  (73,3%), ενώ η μικρότερη (17,3%) στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Όσον αφορά την κρουαζιέρα από τα 5,5 εκατ. αφίξεων το 2019 η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας εκτιμά ότι το 2021 οι αφίξεις δεν θα ξεπεράσουν το 1,5 εκατ..

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το βίντεο στην διεύθυνση: https://youtu.be/9Fc2L3AwKJw?t=603

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος