Το γερμανικό δημόσιο προσφέρει μισθούς 3.400 για οδηγούς αστικών λεωφορείων

Από τη Γερμανία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για οδηγούς τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη, προσφέροντάς τους καλές αποδοχές, παροχές αλλά και μια σταθερή εργασία.

Ο κΣτέλιος Βοργιάς, πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ηρακλείου, μιλά για αυτή την πρόθεση της γερμανικής πλευράς, ενώ δεν κρύβει την ανησυχία του και για το γεγονός ότι ήδη πολλοί οδηγοί αποφάσισαν να «ξενιτευτούν».

«Ήρθε η γερμανική εταιρεία που αναλαμβάνει θέματα προσωπικού για στελέχωση τόσο του γερμανικού δημοσίου, όσο και για ιδιώτες. Αυτή τη στιγμή γίνονται κάποια έργα στη Γερμανία, και θα χρειαστεί να μεταφερθεί ένας μεγάλος σιδηροδρομικός, οπότε θα χρειαστεί ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας, αλλά και ιδιώτες για μεταφορές. Βασικά ζήτησαν οδηγούς τουριστικών λεωφορείων γνωρίζοντας την εμπειρία τους και τον επαγγελματισμό τους, με υψηλές αμοιβές. Ό, τι κάνει η Γερμανία, το κάνει και οργανωμένα, οι μικτές αποδοχές ανέβηκαν και δίνουν και ένα επίδομα τροφείου. Αυτή η ανάγκη τους ίσως κρατήσει και χρόνια και όχι μόνο για 2-3 μήνες.

Το σημαντικό είναι ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν συνεχή εργασία, κάθε υπερωριακή απασχόληση θα αμοίβεται. Ήδη οι 10 πρώτοι οδηγοί αναχώρησαν αεροπορικώς χθες και την επόμενη περίοδο αναμένεται να φύγουν και άλλοι και είναι κάτι που μας ανησυχεί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος