Το φυσικό αέριο στην  Μεγαλόπολη

Έχοντας ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, με 3,6 εκατ. ευρώ, το δίκτυο αερίου αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς στην Μεγαλόπολη, τροφοδοτώντας με φυσικό αέριο περίπου 3.500 νοικοκυριά. Η Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη με φυσικό αέριο στην περιφέρεια Πελοποννήσου και τερματίζει την ενεργειακή της απομόνωση. Η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου, μήκους 46 χιλ. θα καλύψει την πόλη και θα περατωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Τα προβλήματα αρχίζουν εκεί όπου τελειώνει χρήση του λιγνίτη και εκ των πραγμάτων χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η ανεργία κυρίως των νέων θα είναι καταλυτική για την Μεγαλόπολη επισημαίνει ο Δήμαρχος Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

«Τρεις από τις τέσσερις λιγνιτικές μονάδες έχουν ήδη σταματήσει να λειτουργούν και αναμένονται εκείνα τα αντισταθμιστικά που θα εξασφαλίσουν στην πόλη την οικονομική της ύπαρξη και ανάπτυξη», τονίζει ο κ. Χριστογιαννόπουλος.

Το Επιχειρηματικό πάρκο, είναι πρώτο στο λίστα των βημάτων που πρέπει να γίνουν, για την δημιουργία και εγκατάσταση επιχειρήσεων, με προτεραιότητα στην πόλη και όχι γενικά σε ολόκληρη την περιοχή. Διαπραγματεύσεις είναι αναγκαίες για να  εξασφαλιστούν προνόμια για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης με την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας. Προς το παρόν τα τέλη της σύνδεσης και τα έξοδα για την εγκατάσταση είναι δωρεάν για τους κατοίκους που θα συνδεθούν στο δίκτυο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος