Το ευρωπαϊκό βραβείο «Καρλομάγνος» στο μουσικό σχολείο Λέσβου

Ένα παιχνίδι επιρροής, μια αναπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, που δημιουργήθηκε πέρσι και στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους όρους της διαπραγμάτευσης.

Ο φετινός νικητής για την Ελλάδα του Βραβείου Καρλομάγνος για την Νεολαία 2023 είναι το “Παιχνίδι της Επιρροής” από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης. Εμπνευστής του παιχνιδιού είναι ο μαθηματικός Στάθης Κουκουλάς και στον τελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση συμμετείχαν οι μαθητές Μαρία Κατσανεβάκη, Αγγελική Αναγνώστου, Βασιλική Μπάλιακα, Δανάη Γούτου, Βαρβάρα Δάλα, και η βιολόγος του ΜΣΜ, Αναστασία Κατσαρού.

«Το παιχνίδι αυτό δημιουργήθηκε πέρσι στα πλαίσια του προγράμματος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που ανακηρυχθήκαμε και πρέσβης, συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά, ήταν μία από τις δράσεις, που καταθέσαμε στο γραφείο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου εδώ στην Ελλάδα. Η έμπνευση ήρθε μέσα από το πρόγραμμα αυτό και στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε λιγάκι τα παιδιά να γνωρίσουν τους θεσμούς του κοινοβουλίου και ταυτόχρονα να μπουν στη λογική της διαπραγμάτευσης», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 η βιολόγος Αναστασία Κατσαρού.

«Πρέπει να δώσουμε ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά, που ήταν πρωτόγνωρο γι’ αυτούς, δεν είχαν ξανασχοληθεί με κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού αλλά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Συζητήσαμε με τα παιδιά από τις αρχές και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πρωτότυπο παιχνίδι, το οποίο θέλαμε να είναι και διασκεδαστικό αλλά και να δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να μάθει για τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου», σχολίασε ο μαθηματικός Στάθης Κουκουλάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος