Το ΕΡΤnews βρέθηκε και ξεναγήθηκε στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στην 90η ΔΕΘ λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια του Σαββάτου (5/9).
Με κεντρικό μήνυμα «Σύγχρονη Αστυνομία. Καινοτομούμε για την Ασφάλεια», η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 5 έως 13 Σεπτεμβρίου 2026, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά μια Αστυνομία που εξελίσσεται, αξιοποιεί τη γνώση και την τεχνολογία και επενδύει διαρκώς σε νέες δυνατότητες για την προστασία του πολίτη.
Με προσομοιώσεις και βιωματικές εμπειρίες, οι πολίτες θα μπορούν να ανακαλύψουν διαφορετικές πτυχές του σύγχρονου αστυνομικού έργου.
Στόχος είναι να παρουσιαστεί στην πράξη πώς η τεχνολογία, η επιστημονική γνώση, η έρευνα, η εκπαίδευση, η διεθνής συνεργασία και –πάνω απ’ όλα– το ανθρώπινο δυναμικό συνδέονται μεταξύ τους και μετατρέπονται καθημερινά σε περισσότερες δυνατότητες πρόληψης, ταχύτερη ανταπόκριση και αποτελεσματικότερη προστασία της κοινωνίας.
Όπως τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ανέκαθεν προσέλκυε άτομα κάθε ηλικίας και ειδικότερα μικρά παιδιά, που αγαπούν την αστυνομία και βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων ενώ και φέτος αναμένονται πολλές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης.
Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα
Διαβάστε επίσης:
Η Ελληνική Αστυνομία στην 90η ΔΕΘ – «Σύγχρονη Αστυνομία. Καινοτομούμε για την Ασφάλεια»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος