Το διάσημο ανακόντα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φρανκφούρτης αλλάζει όψη

Ένα ανακόντα που καταβροχθίζει ένα καπιμπάρα είναι ένα από τα πιο διάσημα εκθέματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σένκενμπεργκ της Φρανκφούρτης – αλλά από τις αρχές Φεβρουαρίου έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς υποβάλλεται σε προσεκτική μελέτη και αποκατάσταση.

Μια ολόκληρη κοινοπραξία συντηρητών και ειδικών από τον ζωολογικό κήπο της Φρανκφούρτης συμμετείχε στο εργαστήριο ζωοτεχνικής ταριχευτικής του μουσείου. Η πολυπλοκότητα των πρωτότυπων υλικών αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση, απαιτώντας από τους συντηρητές να είναι ειδικευμένοι στη ζωγραφική, τη γλυπτική ή τη δερματουργία.

Σύμφωνα με έναν από τους ταριχευτές της ομάδας, τον Ούντο Μπέκερ, θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας χρόνος για να αποκατασταθεί το γιγάντιο φίδι και να επανέλθει σε μια ευπαρουσίαστη κατάσταση.

Για μένα προσωπικά, είναι ένα από τα εκθέματα που συνάντησα εδώ στο Μουσείο Σένκενμπεργκ όταν ήμουν παιδί και το οποίο πάντα με ενέπνεε πολύ“, δήλωσε η διευθύντρια του μουσείου Μπριγκίτε Φράνζεν.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε το ανακόντα με τέτοιο τρόπο ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούμε τώρα να είναι επίσης ικανά να γεράσουν – και να εξακολουθεί να είναι μια σπουδαία εμπειρία σε 100 χρόνια“, πρόσθεσε η ίδια.

Ο κύριος λόγος για την αποκατάσταση του ανακόντα

Η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ανακόντα χρειάζεται ανακαίνιση. “Το κλίμα αλλάζει εξωτερικά και επηρεάζει και το εσωτερικό. Το ξέρετε αυτό από το σπίτι σας, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο στα μουσεία, όπου έχετε αντικείμενα που πρέπει να διατηρηθούν“, εξήγησε ο Franzen, σημειώνοντας ότι τα μουσεία σε όλο τον κόσμο προσπαθούν σήμερα να απαντήσουν στο ερώτημα πώς να προστατεύσουν τα εκθέματα σε περιόδους κλιματικής αλλαγής.

Είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα πρέπει να υποβάλουμε και άλλα εκθέματα στην κατάλληλη φροντίδα και να τα αποκαταστήσουμε“, πρόσθεσε ο Φράνζεν.

Όσον αφορά το ανακόντα, το αγαπημένο άπληστο φίδι του κοινού αναμένεται να επιστρέψει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σένκενμπεργκ της Φρανκφούρτης την άνοιξη του 2024.

Πηγή: Reuters

Δείτε επίσης: Το ενυδρείο- ερπετάριο Εδέσσης – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος