Το 2ο Γυμνάσιο Σερρών στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στις Συρακούσες

Ο θεατρικός όμιλος του 2ου Γυμνασίου Σερρών, συμπράττοντας με το ΕΕΕΕΚ  Σερρών, συμμετείχε στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Συρακουσών της Σικελίας, παρουσιάζοντας την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 στο αρχαίο ελληνικό θέατρο Palazzolo Acreide τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στη Σικελία αποτελεί τη σημαντικότερη συνάντηση νέων από όλο τον κόσμο με θέμα το αρχαίο ελληνικό και λατινικό δράμα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η φιλόλογος και υπεύθυνη του θεατρικού ομίλου του 2ου Γυμνασίου Σερρών, Ελένη Πιστικίδου ο θεατρικός όμιλος άχισε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο με τις Τρωάδες του Ευριπίδη, ένα συγκλονιστικά επίκαιρο –δυστυχώς- έργο. «Τον Φεβρουάριο επιλεγήκαμε να συμμετάσχουμε στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Συρακουσών της Σικελίας. Μία πανελλήνια διάκριση, που μας γέμισε χαρά και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη», ανέφερε η Ελ. Πιστικίδου, τονίζοντας πως οι μαθητές παρουσίασαν την παράστασή τους στα ελληνικά.

Το εξαιρετικά επιτυχημένο πρότζεκτ του θεατρικού ομίλου «τρέχει» με την απόλυτη στήριξη και της διευθύντριας του σχολείου, Βασιλικής Ζέττα.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος