Τμηματικά φτάνουν στο Κ.Υ.Τ. φυλακίου οι 92 εξαθλιωμένοι μετανάστες

Την αλήθεια “γυμνή” απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες των 92 ανθρώπων, που δηλώνουν ότι βίωσαν απίστευτη βαναυσότητα στα χέρια των τούρκων, προκειμένου να περάσουν τα σύνορα.

Από την Ορεστιάδα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταματάκης μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί πέντε ημέρες μετά την ανεύρεση τους, την περασμένη Παρασκευή, σε ερημική περιοχή του Έβρου, όπου τους μετέφεραν και τους εγκατέλειψαν ολόγυμνους οι τούρκοι δουλέμποροι.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η άφιξη τους στο ΚΥΤ από το αστυνομικό τμήμα των Φερρών. Από την ασφάλεια που τους προσέφεραν οι Έλληνες στον χώρο φιλοξενίας του Κ.Υ.Τ., στον Έβρο, οι παράνομοι μετανάστες καταθέτουν την βιαιότητα και τον εξευτελισμό που υπέστησαν στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Μεταξύ των 92 είναι και οκτώ ανήλικοι, ενώ ο μικρότερος φέρεται να είναι ηλικίας 14 ετών. Όλοι εξετάζονται από γιατρούς και συνομιλούν με ψυχολόγους προκειμένου να ξεπεράσουν το σοκ που υπέστησαν.

Έπειτα από την συγκέντρωση όλων στο ΚΥΤ Ορεστιάδος, θα μεταφερθούν σε κάποια δομή και θα αρχίσει η διαδικασία της αίτησης ασύλου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες άπαντες εκδήλωσαν την επιθυμία να καταθέσουν σχετικό αίτημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος