Την επομένη εβδομάδα θα έχουν καλυφθεί τα ελάχιστα κενά σε εκπαιδευτικούς

Οι μαθητές στο γυμνάσιο του Σοχού ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς την σχολική χρονιά, αλλά έπειτα από λίγες ημέρες, κάποιοι καθηγητές αποσπάστηκαν. Τα όποια κενά θα καλυφθούν την επομένη εβδομάδα διαβεβαίωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σύμφωνα με τον Αποστόλη Μισχόπουλο, μέλος του συλλόγου γονέων-κηδεμόνων γυμνασίου Σοχού, με την έναρξη της χρονιάς όλα πήγαιναν μια χαρά. Στην συνέχεια κάποιοι καθηγητές μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους σε άλλες πόλεις και σχολεία, οπότε προέκυψαν κενά στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να γίνονται δίωρα ή τρίωρα μαθήματα και τα παιδιά να επιστρέφουν στο σπίτι στις 11 το πρωί.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος, Αλέξανδρος Κόπτσης, γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, απάντησε άμεσα: «Φέτος για πρώτη φορά έγιναν 50.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών και το γυμνάσιο του Σοχού καλύφθηκε πλήρως. Από τον Αύγουστο είχαν διοριστεί στο γυμνάσιο δυο μόνιμοι και 10 αναπληρωτές, ενώ στο λύκειο δυο μόνιμοι και εννέα αναπληρωτές.  Τα κενά προέκυψαν στην συνέχεια λόγω αδιεών και μη ανάληψης υπηρεσίας από κάποιους, δημιουργώντας κάποια κενά στο σχολικό πρόγραμμα. Μόνο φέτος υπήρξαν 90 άδειες και ορισμένα έκτακτα περιστατικά για λόγους υγείας».

Υπήρξαν συνολικά περίπου 200 κενά και σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο δημιουργούνται νέες κατανομές στις θέσεις και όσοι έχουν τα περισσότερα μόρια ζητούν βελτίωση θέσεως, μετακινούμενοι σε πόλεις. Έως την δεύτερη φάση των προσλήψεων δεν υπήρχαν κενά. Την επομένη εβδομάδα θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, όπως τόνισε ο κ. Κόπτσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος