Τι πρέπει να προσέχουμε στη συμπεριφορά μας απέναντι στα σκυλιά

Η προσέγγιση με ένα σκυλί ακόμη και δεσποζόμενο είναι μια επικίνδυνη υπόθεση και τα χάδια με ξένα, άγνωστα ζώα πρέπει να αποφεύγονται, σύμφωνα με τους εκπαιδευτές σκύλων.

Οι οικόσιτοι σκύλοι αντιδρούν κάθε ένας διαφορετικά σε εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα. Παρά  την ικανότητα τους να κατανοούν και να επικοινωνούν με τους  ανθρώπους, δεν σημαίνει ότι έχουν αποβάλει τα ένστικτά τους. Επιπλέον, κάθε τετράποδο έχει τον δικό του χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Πολυμέρου, εκπαιδευτή σκύλων.

Ένα φοβισμένο σκυλί, ή ένα σκυλί συνοδός τυφλού, ή ένα μη δεκτικό σε κοινωνικές  σχέσεις τετράποδο συνιστά κίνδυνο για τους αγνώστους περαστικούς, που τα πλησιάζουν. Ο κ. Πολυμέρου, δίνει χρήσιμες συμβουλές σε εκείνους που αισθάνονται την ανάγκη να πλησιάσουν ένα σκύλο. Δεν είναι κοινωνικοποιημένα εάν δείχνουν φιλικά. Αντιθέτως η κοινωνικοποίησή τους εκφράζεται με ουδέτερη αντιμετώπιση.

Τα σκυλιά διαβάζουν και αντιδρούν ανάλογα στη γλώσσα του ανθρώπινου σώματος, στις χειρονομίες και στην χροιά της φωνής. Το παιχνίδι ενός σκύλου με έναν άνθρωπο μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Τέλος, οι ιδιοκτήτες τετράποδων πρέπει να θυμούνται πως όσο υπάκουος και αν είναι ένας σκύλος δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί χωρίς λουρί. Ένα λανθασμένο ερέθισμα πιθανότατα να τον ενεργοποιήσει αρνητικά και να επιτεθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος