Για ακόμη μία χρονιά ο οικισμός του Θρυλορίου, στη Ροδόπη δημιούργησε το αχυρένιο χωριό των Χριστουγέννων και η ξεχωριστή «νότα» αυτή τη χρονιά ήταν φέτος τα στρουμφάκια, που ήταν οι πρωταγωνιστές του χωριού.
Η Χρύσα Μαυρίδου, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτό το μοναδικό χώρο, που δημιουργήθηκε για τρίτη σερί χρονιά, στην περιοχή.
«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με τον Νίκο Τοπαλίδη που είναι ο εμπνευστής και ο δημιουργός, φιλοξενούμε το αχυρένιο χωριό και κάνουμε όλες αυτές τις μέρες μια σειρά δράσεων, για μικρούς και μεγάλους. Βλέπουμε πως το άχυρο μπορεί να γίνει τέχνη. Εκτός από τους μικρούς και μεγάλους, τις δράσεις χαίρονται και τα σκυλάκια που βρίσκουν θαλπωρή, στη ζεστασιά του άχυρου. Χαιρόμαστε, γιατί φέτος ανοίξαμε περισσότερο τα φτερά μας και μας επισκέφτηκε περισσότερος κόσμος», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ρεπορτάζ: Βασιλική Μαχαίρα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος