Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη και τα θέατρα Μονής Λαζαριστών και ΕΜΣ

Στην κατάληψη δύο ακόμα θεατρικών σκηνών στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, διαμαρτυρόμενοι για το Προεδρικό Διάταγμα 85. Οι ηθοποιοί ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε κατάληψη της Μονής Λαζαριστών και της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Σε ανακοίνωσή τους οι ηθοποιοί αναφέρουν ότι προχωρούν σε 3ημερη κατάληψη των άλλων δύο σκηνών του ΚΘΒΕ (Μόνη Λαζαριστών & Εταιρία μακεδονικών σπουδών) σε έμπρακτη ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των σπουδαστών και σπουδαστριών όλων των σχολών της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των ηθοποιών του ΚΘΒΕ σημειώνει ότι: “Οι απόφοιτοι των Ανώτερων δραματικών σχολών μέχρι το 2003 θεωρούνταν επιπέδου ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και έπειτα λόγω της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ έμειναν αδιαβάθμητοι. Ωστόσο, η Ανώτερη βαθμίδα σπουδών ουδέποτε καταργήθηκε και βάσει Συντάγματος, οι καλλιτεχνικές σπουδές κατατάσσονται σε αυτήν και όχι ως μεταλυκειακή εκπαίδευση.
Βάζοντας στην άκρη τα υπόλοιπα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών περί ανωτατοποίησης των καλλιτεχνικών σπουδών, μειωμένων κομίστρων, δωρεάν σίτισης και στέγασης, την αναγνώριση της υπόστασής τους δηλαδή ως φοιτητών/τριών και επανερχόμαστε στο ΠΔ85, η τροποποίηση του οποίου όσον αφορά στις καλλιτεχνικές ειδικότητες και η απόσυρσή τους από αυτό είναι η μόνη επιλογή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος