Ξεκίνησαν οι εργασίες διαγράμμισης κίτρινου χρώματος πλεγμάτων σε ισόπεδους κόμβους (yellow box) σε σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης, σε σημεία όπου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Ήδη, στον κόμβο Πολυτεχνείου – 26ης Οκτωβρίου στα Δικαστήρια, έχει «μπει» το yellow box, προκειμένου να μην μπλοκάρεται ο κόμβος σε περιπτώσεις όπου έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.
Όπως εξηγεί η τροχονόμος, αστυνόμος β’, κα Δήμητρα Κουλέλη, με τις κίτρινες διαγραμμίσεις, οι οδηγοί αντιλαμβάνονται πως δεν πρέπει να σταματούν τα οχήματά τους μέσα σε αυτές, προκειμένου η κίνηση στη διασταύρωση να διεξάγεται χωρίς εμπόδια για τους υπόλοιπους οδηγούς, ακόμη κι όταν ο σηματοδότης είναι πράσινος.
Ακόμη, όπως είπε η κα Κουλέλη, αν και επίκειται αλλαγή του ΚΟΚ, τα πρόστιμα για τους οδηγούς που δεν θα σεβαστούν την κίτρινη διαγράμμιση, τα διοικητικά πρόστιμα που ισχύουν σήμερα είναι τσουχτερά, με 40 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και 20 ημέρες αφαίρεση της άδειας οδήγησης,
Με το Yellow Box επιχειρείται η βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων, χωρίς να υπάρχει αναγκαστικά παρουσία τροχονόμων, οι οποίοι, λόγω των συνθηκών, δεν μπορούν να είναι πανταχού παρόντες.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος