Θεσσαλονίκη – Χ. Σταϊκούρας: Κατά 80% ενεργειακά αυτόνομη η Ελλάδα μέχρι το 2030

Σε ημερίδα με θέμα τις νέες προκλήσεις στην πορεία της περιφερειακής ενσωμάτωσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μίλησε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όπως την ενεργειακή αυτονομία της χώρας προσθέτοντας ότι στόχος το 2030 το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας να παράγεται από ανανεωσιμες πηγές.

Σε επενδύσεις και συνεργασίες που την καθιστούν ενεργειακό κόμβο και θωρακίζουν όχι μόνο την ελληνική οικονομία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προχωρά δυναμικά η Ελλάδα, όπως επισήμανε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Για την τραγωδία των Τεμπών ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την αντικειμενική ευθύνη και τη δέσμευση να διορθώσουμε τα κακως κείμενα.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Μ. Σχοινάς μίλησε στην ίδια ημερίδα για την περιφερεριακή ενσωμάτωση της ΝΑ Ευρώπης και αναφέρθηκε στο “τέλος της εποχής αθωότητας της Ευρώπης”. Όπως πρόσθεσε η Ευρώπη ανέπτυξε λογικές άμυνας και έδρασε συντεταγμένα στις προκλήσεις καθώς τα τελευταία 3,5 χρόνια μόνον τρεις μηνες είχαμε σχετική σταθερότητα. Ο κ. Σχοινάς κατέληξε λέγοντας ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία πρέπει να ενταχθούν στη ζώνη Σενγκεν.

Διαβάστε επίσης: Μ. Σχοινάς: Η Ευρώπη είναι σταθερός φίλος των δυτικών Βαλκανίων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος