Thessaloniki wine show: Παρουσιάστηκαν νέες τάσεις της οινοποίησης- Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την παραγωγή κρασιού

Εκατοντάδες φίλοι του κρασιού, επαγγελματίες και απλοί εραστές του οίνου αναζητούν το κρασί της αρεσκείας τους στo Thessaloniki wine show που άνοιξε για τέταρτη χρονιά τις πύλες του.

Η οινοποίηση είναι μια ευαίσθητη διαδικασία μα πρώτα απ’ όλα είναι το σταφύλι. Η κλιματική κρίση μπορεί να ευνοεί μέχρι σήμερα τις ψυχρές αμπελουργικές περιοχές, αλλά έχει και συνέπειες για τις θερμότερες της χώρας μας.

«Η έναρξη του τρυγητού στη Νεμέα ξεκινούσε στις αρχές Οκτωβρίου, για το αγιωργίτικο, τώρα ξεκινάει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Για μας είναι πολύ σοβαρό αυτό, έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και φοβόμαστε μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει τον παγετό», όπως ανέφερε ο Χρήστος Αϊβαλης, οινοποιός από τη Νεμέα.

Oι οινοποιοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες με τη βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας που μελετά την κλιματική κρίση σε σχέση με την αμπελουργία.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος