Θεσσαλονίκη: Βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία για ν’ αποφεύγονται εργατικά δυστυχήματα, ζήτησαν εκπρόσωποι συνδικάτων

Ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ στους εργοδότες, ζήτησαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, απόψε, σε συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ.

“Την περασμένη Παρασκευή είχαμε σε όλη τη χώρα, στον κλάδο μας, τρεις νεκρούς σε μία μέρα, τα εργοτάξια έχουν γίνει παγίδες θανάτου” είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων νόμου Θεσσαλονίκης Άγγελος Γεράκης και πρόσθεσε: “Μόνο την περασμένη χρόνια είχαμε 25 νεκρούς στον κλάδο στον κλάδο τον κατασκευών και πολλούς περισσότερους σοβαρά τραυματισμένους”.

“Μετράμε πάνω από 10 νεκρούς, κάθε χρόνο, όλα τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, όλα αυτά τα εργατικά ατυχήματα, εγκλήματα όπως τα λέμε εμείς, δεν είναι λόγω της κακιά στιγμής, ούτε απροσεξίας όπως θέλουν πολλές φορές να το εμφανίζουν οι εργοδότες και η κυβερνήσεις” είπε η εκπρόσωπος του ΣΕΤΕΠΕ Νεκταρία Μέντζου

“Μέσα στην τριετία 2020 – 2022 είχαμε 120 ατυχήματα στο δήμο Θεσσαλονίκης, τα 86 από αυτά στην υπηρεσία καθαριότητας” ανέφερε ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Φώτης Μαρατζίδης και πρόσθεσε: “Και δεν είναι ο μόνος δήμος. Στο δήμο Ευόσμου, την ίδια τριετία 2020-22 είχαμε 56 εργατικά ατυχήματα, από τα οποία τα 25 στην υπηρεσία καθαριότητας. Δεν είναι λοιπόν καλύτερα στους δήμους, όπως θα περίμενε κανείς. Κι εκεί χρειάζεται περισσότερα μέτρα και μέσα ασφαλείας στην εργασία”.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων υπογράμμισαν ότι για τα ατυχήματα ευθύνεται η υπερεντατικοποίηση της εργασίας, τα εξοντωτικά ωράρια, τα ελλιπή μέτρα προστασίας και οι πλημμελείς έλεγχοι και ζήτησαν συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία της 17ης Απριλίου και της Πρωτομαγιάς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος