Έλληνες καθολικοί, που μένουν στη Θεσσαλονίκη αλλά και πολλοί τουρίστες, οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη επισκέφθηκαν την Καθολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη του Πάπα Φραγκίσκου και έγραψαν στο βιβλίο των συλλυπητηρίων του ναού.
Διαβάζοντας και ξεφυλλίζοντας το βιβλίο των συλλυπητηρίων, θα δει κανείς μηνύματα από ανθρώπους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου να τιμήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο.
Τα μηνύματα των πιστών είναι συγκινητικά και ακόμα πιο συγκινητικό είναι το γεγονός ότι στον ναό βρέθηκαν και άνθρωποι, οι οποίοι είναι Ορθόδοξοι και έλεγαν πως το έκαναν γιατί εκτιμούσαν πάρα πολύ την προσωπικότητα του Πάπα Φραγκίσκου.
Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος ήταν σύμβολο και έδειχνε την ένωση μεταξύ των Χριστιανών, είτε ήταν Καθολικοί είτε ήταν Ορθόδοξοι.
Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος