Θεσσαλονίκη: Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer εγκαινίασε ο Κ. Μητσοτάκης

Array

Επένδυση σταθμό για τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα γενικότερα, χαρακτήρισε το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και το Παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, ο πρωθυπουργός, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια των δυο Κέντρων, ανατολικά της πόλης. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η Θεσσαλονίκη γίνεται πρωτεύουσα της εξωστρέφειας και μαζί με την πόλη αλλάζει πρόσωπο όλη η Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και συνομίλησε με επιστήμονες, οι οποίοι επέστρεψαν από το εξωτερικό για να εργαστούν στην εμβληματική αυτή επένδυση. Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, εντός του επόμενου έτους θα απασχοληθούν στο Κέντρο τουλάχιστον 700 εργαζόμενοι υψηλών προδιαγραφών. Ήδη, απασχολούνται 300 επιστήμονες, εκ των οποίων 15% είναι Έλληνες που έχουν επαναπατριστεί.

Για επένδυση που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, υπογραμμίζοντας ότι οι επενδυτικές κινήσεις της φαρμακοβιομηχανίας  ευθυγραμμίζονται με τις προτεραιότητες της χώρας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, η συγκεκριμένη επένδυση θα αυξήσει με πάνω από 650 εκατομμύρια ευρώ το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης και θα δημιουργήσει στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος