Θεσσαλονίκη: Συντονισμός δυνάμεων για τη φροντίδα των αστέγων

Το ζήτημα των αστέγων και της φροντίδας τους απασχολεί ιδιαίτερα το δήμο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα ενόψει και του δύσκολου διημέρου που αναμένεται, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής – αλληλεγγύης και κοινωνικής πρόνοιας, ανέλαβε εδώ και λίγο καιρό τα νέα του καθήκοντα και μίλησε στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 για το όραμα της νέας δημαρχίας και πως θα φροντίσει για το θέμα των αστέγων.

«Χτες με το συντονιστικό μαζευτήκαμε για το πως θα αντιμετωπίσουμε το τριήμερο για να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ανοίξει το κέντρο ημερήσιας φροντίδας, έχουμε μοιράσει κουβέρτες, σνακς στη δημοτική αστυνομία η οποία θα γυρνάει και θα προσφέρει όπου δε θέλει ο ωφελούμενος να πάει στο υπνωτήριο. Το πρώτο που θέλουμε είναι να βελτιωθούν οι ήδη υπάρχουσες υποδομές, έγινε δουλειά και από προηγούμενους δημάρχους ανεξαρτήτως παρατάξεων. Προετοιμάστηκα πριν αναλάβω, με βοήθησε πολύ και η προηγούμενη αντιδήμαρχος η κ.Κοσμοπούλου, είχαμε μία καλή συνεργασία και με βοήθησε στο στάδιο προσαρμογής. Πρέπει να ανεβάσουμε πιο ψηλά τον πήχη».

Για το προσωπικό των υποδομών και για τα νέα σχέδια ανέφερε:

«Είναι κοινωνικοί λειτουργοί, άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο που μου έκαναν εξαιρετική εντύπωση. Κάνουμε όλοι προσπάθεια, δεν είναι μόνο ο δήμος, υπάρχει πολύ μεγάλη βοήθεια από τις ΜΚΟ και φυσικά από δημότες.

Δεν είναι μόνο οι άστεγοι, είναι γυναίκες και παιδιά, θέλουμε να ανοίξουμε ένα γραφείο μέσα στο δήμο, συμβουλευτικό σε συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο. Είναι επιθυμία του δημάρχου, αυτό το χρόνο, στην 5η δημοτική κοινότητα και στην 3η, να κάνουμε καινούρια ιατρεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος