Θεσσαλονίκη: Συμβολικές κινητοποιήσεις των αγροτών στα Μάλγαρα

Κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, προχωρώντας σε αποκλεισμούς δρόμων σε όλη τη χώρα, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν στα μπλόκα. «Ναι στο διάλογο, αλλά με ανοιχτούς δρόμους», παραμένει το μήνυμα της κυβέρνησης.

Στα Μάλγαρα αυτή την ώρα οι αγρότες πραγματοποιούν σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν την επόμενη μέρα. Σήμερα πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό στην εθνική οδό για μισή ώρα, για αύριο όμως αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Την ίδια ώρα σύσκεψη αγροτών πραγματοποιείται και στην Πέλλα με σκοπό να αποφασίσουν για τις αυριανές τους κινητοποιήσεις.

Σήμερα αγρότες έκλεισαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι την εθνική οδό Θεσσαλονίκης –Καβάλας στο Δερβένι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα και με τα τρακτέρ τους παραταγμένα οι αγρότες απέκλεισαν πεζοί την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Αλλά και στην Ημαθία, στο ύψος του Νησελίου ,οι αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό του κόμβου στο ύψος της Αλεξάνδρειας με την εκτροπή της κυκλοφορίας να γίνεται από την παλιά εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης.

Αποφασισμένοι να μείνουν στα μπλόκα είναι και οι αγρότες της Θεσσαλίας περιμένοντας τις απαντήσεις από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους. Στους δρόμους βρίσκονται οι αγρότες στον Πλατύκαμπο ,στην Καρδίτσα και στο Στεφανοβίκειο.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου – Ολγα Νίκου – Τίμος Φακάλής- Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη- Βαγγέλης Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος