Θεσσαλονίκη: Συγκομιδή ελιάς από τα ελαιόδεντρα του δήμου για την παραγωγή βιολογικού λαδιού

Στη συγκομιδή της ελιάς από τα φορτωμένα ελαιόδεντρα όλης της πόλης προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραχθεί, για πρώτη φορά, βιολογικό ελαιόλαδο. Πρόκειται για μία πιλοτική δράση που αφορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, την συγκέντρωση  800-1000 κιλών καρπών και την παραγωγή 150-200 κιλά ελαιόλαδου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης έστησαν ελαιόπανα και πήραν στα χέρια τα κατάλληλα εργαλεία για τη συγκομιδή των ελαιόδεντρων που υπάρχουν στη Μονή Βλατάδων, στο παραλιακό μέτωπο, στο δημαρχιακό μέγαρο και στην οδό Αγγελάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Διαμαντάκη, εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα πρασίνου Δήμου Θεσσαλονίκης, στην πόλη υπάρχουν περίπου 150- 200 ελαιόδεντρα, διασκορπισμένα σε Ροτόντα, πανεπιστήμια, Τριανδρία και Ντεπώ.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Τοπούζη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος