Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις και πορείες για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Συγκεντρώσεις και μαζικές πορείες έγιναν το βράδυ της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στη Θεσσαλονίκη, παρά την έντονη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις σε Άγαλμα Βενιζέλου και Καμάρα και ακολούθησαν πορείες.

Μέλη φοιτητικών οργανώσεων κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ ομάδες αντεξιουσιαστών μόλις ολοκλήρωσαν την πορεία, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, μέσα σε στενά στην οδό Ολύμπου. Η αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων, αρκετοί ανήλικοι, ενώ από αυτές οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 19–27 ετών. Οι νεαροί έκαψαν κάδους απορριμμάτων, ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αθήνα, μετά το τέλος της πορείας, στην περιοχή των Εξαρχείων.
Δύο ώρες νωρίτερα, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στην συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.
Για πάνω από μία ώρα, η ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, παρέμεινε ηλεκτρισμένη. Η ένταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έγιναν 17 προσαγωγές και συνελήφθησαν 8 άτομα, ανάμεσά τους και 3 ανήλικοι.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά το τέλος πορείας σημειώθηκε ένταση. 8 άτομα συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ