Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή τρία άτομα για τηλεφωνικές απάτες – 78χρονη περιγράφει στην ΕΡΤ πώς πήγαν να την εξαπατήσουν

Στις φυλακές οδηγήθηκαν σήμερα τρία άτομα, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς ως μέλη κυκλωμάτων που διαπράττουν τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ηλικιωμένοι περιέγραψαν πώς το κύκλωμα τους παγιδεύει και αρπάζει χρήματα.

Η 78χρονη από τις Σέρρες περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ με ποιόν τρόπο πήγαν να την εξαπατήσουν, λέγοντας ότι η κόρη της είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Η ηλικιωμένη κατέθεσε στη δίκη 38χρονου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 χρόνων και 2 μηνών και οδηγήθηκε στις φυλακές. Σε άλλη υπόθεση με τηλεφωνικές απάτες το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινές 4 και 6 χρόνων σε δύο άτομα, που επίσης οδηγήθηκαν στις φυλακές. Και στις δύο υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2023 οι ηλικιωμένοι έδωσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 50.000 ευρώ.

Σε όλες τις υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται το ίδιο. Ότι δεν γνωρίζουν τι περιέχουν αυτά, που τους παραδίδουν οι ηλικιωμένοι και πως αμείβονται με ποσά από 400 έως 500 ευρώ.

«Βρήκα την αγγελία από το Facebook. Πήρα το δέμα και το άφησα στο δρόμο έξω από το Ρούσε. Εκεί είχαν αφήσει και 500 ευρώ για την αμοιβή μου», είπε στην απολογία του 48χρονος κατηγορούμενος.

Η έφεση των κατηγορουμένων δεν είχαν ανασταλτικό αποτέλεσμα και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος