Θεσσαλονίκη: Σκηνικό χάους στην οδό Πόντου – Άτομο φέρεται να πυροβόλησε κατά των ΜΑΤ

Έκκληση να σταματήσουν οι εντάσεις έξω από το Ιπποκράτειο απηύθυναν οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος, που δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό. Οι Ρομά δηλώνουν πως θέλουν οι κινητοποιήσεις να είναι ειρηνικές.

Παράλληλα, σκηνικό έντασης επικρατεί στην οδό Πόντου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε διαμαρτυρόμενους Ρομά και δυνάμεις των ΜΑΤ, με το κλίμα να γίνεται εκρηκτικό. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμό από την πλευρά των Ρομά κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Ένταση στη Χαλκηδόνα

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Παλιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Χαλκηδόνας, καθώς ομάδα διαδηλωτών από οικισμό Ρομά της περιοχής έχουν στήσει οδοφράγματα στο δρόμο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Νωρίτερα, πέταξαν και πέτρες σε διερχόμενους οδηγούς.

Κλειστή και η οδός Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού, βρίσκεται σε εξέλιξη στο ύψος του καταυλισμού «Τσαΐρια» των Ρομά, στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 20 με 25 άτομα έχουν κλείσει την οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει κινητοποιηθεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς οι συγκεντρωμένοι έχουν βάλει φωτιά σε αντικείμενα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος