Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς Black Friday τα εμπορικά καταστήματα

Μπορεί να μας χωρίζουν αρκετές ήμερες ακόμη από την Black Friday το ηλεκτρονικό εμπόριο όμως ήδη κινείται στους ρυθμούς της, με προκρατήσεις προϊόντων και διαφημίσεις μεγάλων προσφορών. Και το στεγασμένο εμπόριο όμως προετοιμάζεται με προσφορές ως επί το πλείστον σε είδη όπως ένδυση και υπόδηση.

Μετατρέποντας την ημέρα σε εβδομάδα ακόμη και σε μήνα μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων μέσα από τις ηλεκτρονικές τους σελίδες προχωρούν σε μεγάλες προσφορές που φθάνουν ακόμη και το 60%.

Ήδη περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις δίνουν τη δυνατότητα και ηλεκτρονικών αγορών προσπαθώντας να αυξήσουν τον τζίρο τους με μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών.

Το 2022 σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΕΕ στην Black Friday συμμετείχε το 61% των επιχειρήσεων, το 49% των οποίων είχαν μετατρέψει την «Black Friday» σε «Black Week». Επίσης δύο στις τρεις επιχειρήσεις είχαν προχωρήσει σε προσφορές έως 30%.

Πάντως το μονοπώλιο στη Black Friday δεν έχουν μόνο καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, ένδυσης και υπόδησης αφού τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν και άλλοι κλάδοι με προϊόντα που αφήνουν μια πιο … «γλυκιά επίγευση».

Προϊόντα τεχνολογίας, παιδική ένδυση ,υπόδηση αλλά και προϊόντα σπιτιού είναι τα πρώτα σε πωλήσεις την περίοδο αυτή.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου- Φαίδων Τομοσογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος