Θεσσαλονίκη: Σαλπάρισε το πρώτο πλοίο για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Η πρώτη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες είναι πλέον γεγονός, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας. Το δρομολόγια είναι με ενδιάμεσες προσεγγίσεις σε 8 νησιά και με τελικό προορισμό τον Πειραιά.
Ήταν ένα πάγιο αίτημα του επιβατικού κοινού αλλά και των μεταφορικών εταιρειών. Το  Blue Star Ferries προσέγγισε το Σάββατο 6/3/2021 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφού αναχώρησε με 115 επιβάτες από τη Λέσβο.

Η γραμμή είναι επιδοτούμενη και θα διακοπεί στις 5 Ιουνίου, δηλαδή τους καλοκαιρινούς μήνες που θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Τα νησιά των Κυκλάδων που θα συνδεθούν με τη Θεσσαλονίκη, θα είναι η Σύρος και η Μύκονος με το πλοίο “Blue Star Myconos”, με αναχώρηση από τον Πειραιά κάθε Παρασκευή στις 15:00 και αναχώρηση από Σύρο για Μύκονο, Εύδηλο, Φούρνους, Καρλόβασι Σάμου, Βαθύ Σάμου, Χίο, Λέσβο, Λήμνο, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο που συνέδεε τηνΣύρο με το Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Καβάλα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος