Θεσσαλονίκη: Πυροσβεστική υπηρεσία και εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει του καλοκαιριού

Σύσκεψη του Πυροσβεστικού Σώματος και των πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων του νομού για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την αντιπυρική περίοδο και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα οι πιστοποιημένοι εθελοντές έχουν ξεκινήσει τις περιπολίες για την προστασία του, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η πρόσφατη φωτιά στα Πιέρια όρη αναγκάζουν Πυροσβέστες και εθελοντές να σηκώσουν ήδη μανίκια.

Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών πραγματοποίησαν σύσκεψη στην οποία τέθηκαν όλα εκείνα τα ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης, μετά την εμπειρία των πυρκαγιών το περσινό καλοκαίρι. Όπως λένε τα μέλη των πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων Θεσσαλονίκης είναι σε ετοιμότητα, καθώς το φετινό καλοκαίρι αναμένεται δυσμενέστερο των προηγούμενων ετών.

Θεσσαλονίκη: Πυροσβεστική υπηρεσία και εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει του καλοκαιριού
Το «μάτι του Σέιχ Σου» είναι το ραντάρ που ανιχνεύει τον καπνό από το παραμικρό περιστατικό πυρκαγιάς σε όλη την επιφάνεια του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά επίσημα την 1η Μαΐου, ωστόσο Πυροσβεστικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος