Θεσσαλονίκη: Προβληματίζουν οι επαναλοιμώξεις από την “Όμικρον”

 Περαιτέρω αποκλιμάκωση στα μέτρα για την πανδημία σχεδιάζουν οι ειδικοί, με στόχο να επιστρέψουν σιγά σιγά στην κανονικότητα οι εμβολιασμένοι πολίτες. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην συνεδρίαση της Τετάρτης, θα συζητηθούν η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα αλλά και οι όρθιοι στη διασκέδαση.

Με βάση όλα τα νεότερα δεδομένα, παραμένει ισχυρή η σύσταση για την τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ενώ η τέταρτη δόση κρίνεται χρήσιμη μόνο για ειδικές περιπτώσεις και πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανοσοκαταστολής, λένε οι επιστήμονες.

Σε τροποποιήσεις όσον αφορά στις συστάσεις για τον χρόνο που μπορούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους με τρίτη δόση, όσα άτομα έχουν στον ενδιάμεσο νοσήσει από κορονοϊό, προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Έτσι, ακόμη και έναν μήνα μετά τη νόσηση, μπορούν να εμβολιαστούν και να λάβουν άμεσα πιστοποιητικό.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να συζητήσει το θέμα της έκδοσης πιστοποιητικού νόσησης για άτομα που νόσησαν για δεύτερη φορά. Μέχρι σήμερα, άτομα που νοσούσαν για δεύτερη φορά δεν μπορούσαν να εκδώσουν νέο πιστοποιητικό νόσησης.

Περισσότεροι από 7.440.000 πολίτες, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 70,8% του γενικού πληθυσμού και 80% του ενήλικου πληθυσμού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος