Θεσσαλονίκη: Παραπέμπονται οι συλληφθέντες νεαροί που κατηγορούνται για εμπρησμό καταστήματος

Αφού φέρονται να έκαψαν- στην προσπάθεια τους να κάνουν γκράφιτι -με τη μέθοδο της φλόγας ολοσχερώς ένα κατάστημα και κατέστρεψαν το εμπόρευμα ακόμα ενός φέρνοντας σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες, αφού κινητοποίησαν αστυνομία, πυροσβεστική ακόμη και τον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Μηνά, αφού βρήκαν καταφύγιο στο καμπαναριό, αφού επιδόθηκαν σε παρκούρ πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα, οι δύο νεαροί που αναστάτωσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης για ώρες χθες το πρωί οδηγήθηκαν σήμερα στη δικαιοσύνη.

Το ένα από τα δύο ρολά που ανέβασαν είναι ίσως και το μοναδικό που παρέμεινε ανέπαφο από την πυρκαγιά που «έλιωσε» ότι είχαν στο κατάστημα τους στην οδό Βενιζέλου οι ιδιοκτήτες του. Με πόνο ψυχής βλέπουν ότι έχτισαν επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει στάχτη από την πυρκαγιά που φέρεται πως ξεκίνησε από ένα γκράφιτι 2 νεαρών για να καταλήξει σε μια μεγάλη περιπέτεια για τους επαγγελματίες και μια επεισοδιακή καταδίωξη για ώρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δύο οικογένειες ζούσαν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση. τώρα οι ιδιοκτήτες μετά από 13 χρόνια που λειτουργούσαν το κατάστημα σκέφτονται να αλλάξουν δουλειά.

Λαπ-τοπ, κάμερες, κινητά και άλλα είδη ηλεκτρονικού εξοπλισμού έγιναν στάχτη μαζί με τα σχέδια που είχαν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, που κατά τραγική σύμπτωση είχαν ακυρώσει μόλις 2 ημέρες πριν το συμβόλαιο ασφάλειας λόγω υψηλού κόστους.

Όλα ξεκίνησαν χθες τα ξημερώματα όταν οι 2 νεαροί φέρονται να προσπάθησαν να κάνουν γκράφιτι χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της φλόγας. Αστυνομικοί τους εντόπισαν λίγο αργότερα και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ‘ένα κυνηγητό με τους νεαρούς να κάνουν παρκούρ προσπαθώντας να διαφύγουν από ταράτσα σε ταράτσα, να κρύβονται μέσα στο καμπαναριό του Αγίου Μηνά από όπου πετούσαν αντικείμενα στους αστυνομικούς και τελικά μετά από καταδίωξη να συλλαμβάνουν τον ένα από τους δύο στα γύρω στενά. Χρειάστηκε ακόμη και η μεσολάβηση του ιερέα της εκκλησίας προκειμένου να πεισθεί και ο 2ος να κατέβει από την ταράτσα για να συλληφθεί στη συνέχεια.

Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από τους αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας του Λευκού πύργου περιλαμβάνει τα αδικήματα του εμπρησμού, της φθοράς, της απείθειας και της βίας κατά υπαλλήλων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, κουτί σπίρτα και πτυσσόμενο μαχαίρι.

Πραγματογνώμονες θα προχωρήσουν στην αποτίμηση της ζημίας που υπέστησαν τα καταστήματα από την πυρκαγιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος