Θεσσαλονίκη: Πάνω από 300 κλειστά καταστήματα στην Β. Όλγας

Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες καταστήματα στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, παραμένουν ανοίκιαστα εδώ και χρόνια. Στον άλλοτε εμπορικότερο δρόμο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης αλλά και στους κάθετους δρόμους η εικόνα της εγκατάλειψης δημιουργεί προβληματισμό καθώς καταγράφονται πάνω από 300 ξενοίκιαστα καταστήματα. Αλλά ακόμα και στο παραδοσιακό κέντρο της πόλης, στους κάθετους δρόμους στην οδό Αγίας Σοφίας αλλά και στην παραλιακή Λεωφόρο υπάρχουν ανοίκιαστα καταστήματα. Αποτρεπτικό στοιχείο για τους ενοικιαστές είναι οι υψηλές τιμές των ενοικίων που τους οδηγούν σε συνοικιακές περιοχές.

Τα μεγάλα καταστήματα είναι εκείνα στα οποία φαίνεται πως καταγράφεται μεγαλύτερη δυσκολία ενοικίασης. Ενδεικτικά, σε 3.500 ευρώ ανέρχεται το ενοίκιο σε κατάστημα 385 τμ επί της Βασιλίσσης Όλγας. Σε 2.750 ευρώ σε κατάστημα 250 τμ επί της Βασιλίσσης Όλγας. Σε 1.000 ευρώ σε κατάστημα 330 τμ στην Ανάληψη.

Πολλοί επιλέγουν να βάλουν λουκέτο στην επιχείρησή τους ενώ όπως αποτυπώνεται από τους κτηματομεσίτες υπάρχει μία νέα τάση μεταφοράς των καταστημάτων σε λιγότερο εμπορικά σημεία, με οικονομικότερα ενοίκια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος